Sko

I starten kan du sagtens klare dig med almindelige løbesko.

Når du begynder at løbe mellemsvære baner, vil du oftere skulle væk fra stierne, og så kan rigtige O-sko være en god investering. O-sko har kraftig profilering af sålen - nogle typer har endda pigge. Sålen er normalt smallere og ikke nær så polstret som på sko til hårdt underlag. Derved står du fast uden at vrikke om, når du løber på skråninger.

Løbetøj

På dine første ture tager du bare almindeligt løbetøj på - men ikke dit nyeste sæt.

Så snart du skal lidt væk fra stierne, er det fordel, hvis tøjet dækker ben og arme - men om sommeren kan det godt blive lidt lunt. Decideret O-tøj er (eller burde være) mere modstandsdygtig overfor brombær-rifter ol. end normalt løbetøj. Mange løber med knæbukser plus benbeskyttere. Vores klubdragt er et helt godt bud, når man har opdaget, at dette er en sport, man har lyst til. Du kan se den i aktion hos rigtig mange medlemmer til træningsaftenerne.

Kompas

Vi har et antal kompasser til udlån. Hvis du ikke har et kompas, så vent lidt med at anskaffe et, til du har fundet ud af, hvad du vil købe.

Der er to hovedtyper af kompasser: Pladekompasset, som de fleste har set i skole- eller spejder-sammenhænge - og tommelfingerkompasset, som er en nyere type.
Begge typer har deres svorne tilhængere. Snak med træner eller klubkammerater - og sørg for at få bidrag fra begge sider.

 

Brik

Vi bruger elektronisk tidstagning; hver løber har en plastik-brik, som registrerer, om man har taget de rigtige poster - og hvornår. Det er igen noget udstyr, som vi kan låne ud til ungdomsløbere og til nye medlemmer. Når du som voksen har været med noget tid, forventer vi, at du anskaffer din egen brik.
Sportident-brikkerne kan købes på www.sportident.dk

 Når du skal til konkurrencer

Til de fleste løb, som ikke er træningsløb, kan man få løse postbeskivelser - forudsat, at man har en holder, så de ikke ligger og flyder i skoven. En sådan postdefinitionsholder er rar at have, for postbeskrivelsen på kortet er altid foldet godt langt væk, når man lige skal checke kontrolnummeret.

Du vil også opdage, at rigtig mange har en O-rygsæk, som kan slås ud som en taburet (og som har indbygget mini-regnslag). Nu snakker vi en lille smule luksus, men selv om man kan klare sig med en almindelig sportstaske, er det rart at have noget at sidde på, når skoene skal snøres på en fugtig stævneplads.

 

(De fleste billeder er stillet til rådighed af Møller Sport - www.mollersport.dk)