MTBO er en forkortelse af MounTainBike Orientering. Det er en disciplin indenfor DOF helt på lige linie med fod-orientering. Men som navnet siger, så gennemføres løbet på cykel.

Ellers fungerer MTBO helt som et alm o-løb, man får udleveret et kort med en bane med poster, som du kender det.

Kortet er lidt anderledes end et alm kort, idet MTBO kun køres på veje, stier og evt MTB-spor og evt. på områder med 100 % gult. Og det er kun tilladt at køre på de stier der er tegnet på kortet.

Det er altså ikke tilladt at bevæge sig udenfor disse veje/stier og det er ikke tilladt at parkere cyklen, for at løbe på tværs og klippe en post.

På kortet er der udover den kendte hvide farve, kun enkelt grøn farve samt gult. Der er heller ikke så mange detaljer medtegnet på kortet, da man jo ikke kommer ind i terrænet udenfor stierne.

Men det betyder, at du skal være godt med på kortet, da der godt kan være stier i terrænet, som ikke er på kortet, samtidig kan nogle stier ende blindt på kortet.  Så selvom det måske lyder kedeligt at alle poster er placeret ved stier og veje, så skal man stadig væk have hjernen med sig – men husk, den skal være i en cykelhjelm, ellers har du ikke startret.

Alle kan deltage, og det kræver i første omgang ikke andet end en cykel, en cykelhjelm samt lyst til at prøve noget nyt at komme i gang.

I Snab er vi endnu kun en lille flok, som jævnligt tager til MTBO-løb. Men Knud og Rasmus er i gang med at lægge sidste hånd på vores første MTBO kort over Søndermarskkoven. Og det vil blive indviet en gang i løbet af efteråret.

Hvis du har spørgsmål el. ønsker at få mere info, så kontakt Lone Rasmussen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el spørg Knud og Rasmus – de er vores mest erfarne ryttere.

 

Eksempel på et MTBO kort: