DM lang logo tt 350Langdistancen er den mest prestigefyldte disciplin indenfor orienteringsløb, hvor der kræves udholdenhed og overblik for at ende på toppen af podiet.

Søndag d 10. sept 2023 afvikles dette års danske mesterskab på langdistancen, DM Lang, med den lokale orienteringsklub i Vejle, OK Snab, som arrangør. OK Snab kører således videre i højt gear efter det store WOC arrangement sidste år, som har givet klubben et stort rygstød og masser af gejst og erfaring at trække på.

Arrangementet foregår ved Rosenvold på nordsiden af Vejle fjord. Det er omkring 20 år siden skovene sidst har været brugt til orienteringsløb, og der venter løberne en unik oplevelse i det flotte, krævende orienteringsterræn. Kortet er gennem det seneste år blevet tegnet ved professionel hjælp, men klubbens egne korttegnere har også deltaget med frivilligt arbejde.

Over 600 løbere i alle aldre fylder allerede godt op på startlisten. Heraf også i eliteklasserne, hvor OK Snab´s egne landsholdsløbere helt sikkert vil gøre sig gældende. Magnus Dewett, søskendetrioen Ida, Malin og Linus Agervig Kristiansson samt Jeppe Edvardsen stiller op til kamp, og dermed kan det ende med lokale sejre på både herre- og damesiden for seniorer. Desuden vil der være rigtig gode chancer på juniorsiden hos damerne, hvor Eva Örnhagen Jørgensen er storfavorit.

Men der bliver hård kamp om medaljerne, da Danmarks tidligere verdensmester, Maja Alm, også at finde på startlisten, så det bliver uden tvivl et rigtig spændende opgør.


 Tekst og billeder sendt til VAF samt TVSyd forud for DM Lang 2023

Ovenstående dannede grundlag for denne artikel i Hedensted-sektionen af Vejle Amts folkeblad: https://vafo.dk/hedensted/den-danske-o-loebs-elite-toerner-sammen-i-rosenvold