IMG 20221119 130405Sydkredsen stod for lørdag den 20. januar 2024 bag en inspirerende voksentræning i orienteringsløb ved Ho, der tiltrak omkring 50 deltagere fra hele Danmark, herunder fire dedikerede deltagere fra OK Snab i Vejle.

Formiddagens træningssektion fokuserede på finorientering i tre varierende terræner: krat, åben skov og hede. Deltagerne fik en kort introduktion, hvor gode råd om orientering i de forskellige terræntyper blev givet, hvilket gav deltagerne en god basis for dagens udfordringer.

Eftermiddagen bød på åbne baner i forskellige længder op til omkring 7 km. Deltagerne havde mulighed for at vælge baner i forskellige sværhedsgrader og længder, der kunne matche deltageres individuelle færdigheder og dagsform.
Inden eftermiddagsløbet var der oplæg om vejvalg ved orientering. Emner som valg mellem at løbe lige på eller undgå forhindringer som højder og fortætninger i skov og krat blev dækket.

Alle træningsløb havde udgangspunkt fra en parkeringsplads nær Skallingen. Selvom parkeringspladsen var godt dækket af ret dybe vandpytter/søer, viste selve løbsterrænet sig ikke at være så vådt som det kunne se ud til. Denne voksentræning i orienteringsløb ved Ho var en lærerig oplevelse, og en mulighed for at nyde naturen og lave orienteering i det særlige vestjyske terræn med andre deltagere fra forskellige hjørner af landet.

20230903 094217 lilleEn stor tak til OK Esbjerg og Sydkredsen for et velorganiseret arrangement.

/skrevet af Rasmus Balslev Pedersen

(billederne er lånt fra tidligere arrangementer)