Jens æresplatte 2024 1Jens Liengaard modtog mandag d. 22.januar 2024 Sydkredsens Æresplatte 2024. Formand for OK Esbjerg, Rudolf Sørensen, holdt talen og læste den flotte indstilling op. Selve indstillingen var skrevet af OK Snab's Dorthe Rosenvinge, og vi kan kun erklære os enige.

Stort tillykke til Jens Liengaard for den flotte og velfortjente hæder.


Sydkredsens Æresplatte overrækkes i 2024 af Rudolf Sørensen, Maja Alm og Dorthe Rosenvinge
 
Dette års æresplatte går til en ægte ildsjæl, og en yderst arbejdsom en af slagsen.

De fleste af jer er nok stødt på dagens modtager på et eller andet tidspunkt, for han er en meget aktiv o-løber og deltager i mange træningsløb og åbne løb. Han meldte sig ind i sin klub i 2008, og det, der egentlig startede som en fritidsaktivitet for far og søn, greb hurtigt om sig, efterhånden som han påtog sig flere og flere opgaver.I årenes løb har han været dybt involveret og engageret i klubbens arbejde på alle planer. I en årrække sad han i klubbens bestyrelse som kasserer og materialeansvarlig. Han har en utrolig sans for orden og systemer, og det ser man stadig den dag i dag, hvis man stikker hovedet indenfor i materielrummet. Alting er sorteret og sat i orden, og alle kasser har mærkater, så det er nemt at finde tingene.

Efter sin exit fra bestyrelsen for et par år siden er dagens modtager fortsat som klubbens revisor, og derudover har han kastet sig over korttegning. Nye skov- og sprintområder er blevet kortlagt takket været dagens modtager, og han er også en del af holdet, når de gamle kort skal revideres.

Jeg tror ikke dagens modtager bliver fornærmet, hvis man siger, han er glad for teknik og IT. Hvis der er et nyt program eller en ny dims på markedet, så er han altid blandt de første til at sætte sig ind i det. Nogle vil nok nærmest sige, at han nørder i det. Særligt tidtagning og beregning er blevet hans spidskompetence, og han har adskillige gange været hovedansvarlig ved store løb og stævner. Det kommende Påskeløb er ingen undtagelse.

æresplatte 2024 2Men dagens modtager er ikke kun en kæmpe gevinst for sin egen klub. Han varetager også opgaver, der rækker langt ud i resten af Sydkredsen. I flere år har han således været en altafgørende og bærende kraft bag Team Vejle Orientering - i daglig tale TVO. Som navnet siger, så er det et orienteringstilbud, som egentlig hører hjemme i Vejle Kommune, altså hos Snab og GORM, men orienteringsløb skal jo ikke være en lukket fest, så igennem de seneste mange år har tilbuddet også været åbent for unge løbere fra FROS, Melfar og KOK, og på det allerseneste også Horsens.
Næsten hver torsdag året rundt tilbyder TVO træning for en gruppe talentfulde unge mennesker i alderen lige under TC. Og den træning kan dagens modtager i høj grad tage æren for. Ikke alene er han tovholder for teamet og sørger for planer, overblik og kommunikation. Han er også træner for gruppen, og der bliver lagt rigtig mange baner, og mange torsdage går med at sætte poster ud og samle dem ind igen.
Uden at overdrive kan vi godt sige, at TVO formentlig ikke ville have overlevet WOC, hvis ikke det havde været for den kæmpe indsats som dagens modtager gjorde med at holde sammen på tropperne og holde træningen kørende, mens mange af klubbernes øvrige kernekræfter var fokuseret på WOC (hvor dagens modtager i øvrigt også havde en nøglerolle som ansvarlig for postmateriel og postudsætning). Vi takker på vegne af de mange unge Sydkreds-løbere, der nyder godt af TVO tilbuddet.

Som I kan høre, så er listen over vores hovedpersons meritter lang. Han påtager sig utrolig mange opgaver, og lige meget hvilken opgave, han går ind i, så har han altid styr på sine ting; han husker det hele, og intet er overladt til tilfældighederne. Og han er effektiv, når han går i gang. Alligevel er han altid i godt humør, og han virker aldrig stresset. Og bedst af alt: han siger sjældent nej, når han bliver spurgt.

Stort tillykke med en fortjent hæder til Jens Liengaard fra OK Snab.