Sommerhalvåret med onsdagsfællestræning venter lige om hjørnet. Og at foråret – i hvert fald på papiret – er i fuld gang, har afviklingen af o-løbernes forårsklassikere været et sikkert tegn på.

I o-løb hedder det ikke Flandern Rundt eller Paris-Roubaix. Her hedder det Nordjysk 2-dages og Påskeløbet. I begyndelsen af marts var det Nordjysk 2-dages i Tversted Plantage, syd for Skagen, og skærtorsdag-påskelørdag var det Påskeløbet, der i år blev afviklet i udfordrende terræn på Fanø.

Ind i mellem var der Danish Spring på Sjælland, der har knap så bred appel, men hvor der var flotte præstationer af nogle af de bedste Snab’ere. Det har Jens allerede skrevet om.

Rigtig mange Snab’ere har været med, både til Nordjysk 2-dages og Påskeløbet, og det har været en stor fornøjelse af opleve den gejst, der er blevet lagt for dagen. Først og fremmest er det glædeligt, at så mange har været med - senest var over 60 Snab’ere med på Fanø. Dernæst er det dejligt at mærke, at ud over glæden ved at komme ud i terrænet, så er der også et rigtig godt fællesskab på turene. Ved Nordjysk boede mange Snab’ere sammen på Skagen Vandrehjem, og på Fanø var de fleste indkvarteret på Danland. Her var faciliteterne ikke til så meget fælles hygge, men vi holdt alligevel en lille improviseret klubaften, da unge og gamle gik ud og spiste sammen fredag aften. Og at det var mega hyggeligt, var Marie og Alma for bordenden i hvert fald enige om! 

Unge og gamle, nye og erfarne. Folk er med på alle niveauer, lige fra landsholdsløberen til miniløberen. Især Påskeløbet bød på særdeles store udfordringer. Torsdag var der langdistance i klitterne og plantagen mod sydvest, og det blev ikke lettere af, at det sneede sidelæns hele dagen! Fredag brød solen frem og gjorde de teknisk lidt sværere baner i den østlige del af plantagen til en fornøjelse. Lørdag skulle det hele afgøres på mellemdistancen i det vanskelige terræn omkring Pælebjerg i det nordvestlige område. Vi slap for nedbør, men en kold vind i kombination med særdeles svære baner gjorde sidstedagen meget udfordrende.

Til Påskeløbet var der samlede førstepladser til Ditte Busch (D35B), Ulrika Örnhagen Jørgensen (D45), Kate Nielsen (D55AK) og Flemming Jørgensen (H50). Tredjepladser var der til Eva Örnhagen Jørgensen (D16), Laura Busch (D-beg.), Axel Örnhagen Jørgensen (H12), Magnus Dewett (H21) og Lars Skovgaard Jacobsen (H35B). Alle resultater fra Påskeløbet kan ses her. Resultater fra Nordjysk kan ses her: Lørdag og søndag.

På stævnepladsen havde vi klubteltet som base, og der var livlig trafik ind og ud af teltet med opmuntrende bemærkninger til kammeraterne: ”Hva’ så, havde du et godt løb?” Og nå ja, hvis svaret var negativt, var der måske lidt opmuntring alligevel. Med de udfordringer, Fanø kunne byde på, må alle i hvert fald være blevet en lille smule bedre orienteringsløbere. Nu glæder vi os til, at den nye sæson for alvor går i gang. Tak for super gode ture!