Verdensmesterskaberne i Sprint-orientering, WOC2022, afvikles i trekantsområdet i uge 26, så derfor har det været ekstra spændende at følge med i hvem der blev udtaget til at repræsentere Danmark, da der har været helt op til 5 talentfulde løbere fra Vejle’s Orienteringsklub OK-Snab med i udvælgelsesprocessen.

Det danske landshold er endelig sat, og det bliver med de 2 dygtige søstre Ida og Malin Agervig Kristiansson fra OK-Snab på holdet. Ida er udtaget til individuel sprint, og Malin skal løbe Knockout sprint.

Malin er første års senior, og havde en meget flot afslutning på sin junior-karriere, da hun tog GULD-medaljen til junior-verdensmesterskaberne sidste år i netop disciplinen Sprint. Det var tilmed også den første medalje til Danmark ved Junior-Verdensmesterskaberne (JWOC) siden 2014. Det bliver derfor meget spændende at følge hende til dette års VM i Sprint-orienteringsløb (WOC2022) som jo afholdes lige her i trekantsområdet i uge 26. Indtil videre har hun haft nogle meget imponerende præstationer, senest til WorldCup i Borås i Sverige, hvor hun som eneste dansker nåede helt til semifinale i disciplinen Knockout sprint.

Ida har løbet på det danske landshold siden 2020 og har derfor lidt erfaring at trække på. I 2021 løb Ida sine første internationale mesterskaber. Først til EM i Schweiz, hvor hun fik en placering som nr 30. Derefter repræsenterede Ida også Danmark v VM i Tjekkiet, og her havde hun et virkelig godt løb og fik en superflot placering som nr 18. Så det bliver også rigtig spændende at følge hende i år, nu hvor vi er mange der har mulighed for at heppe på hende.

I det hele taget har Orienterings-Danmark lige nu rigtig mange dygtige dame-løbere, så det gør det endnu mere imponerende at de to søstre har klaret cuttet til landsholdet til WOC2022.

Rigtig stort tillykke til Ida og Malin. Vi håber mange Vejlensere vil lægge vejen forbi WOC2022 og heppe på Ida, Malin og resten af det danske landshold.

På vegne af OK Snab /Louise Gjørup (tlf 22416535)

Link til Dansk orienteringsforbund artikel om VM-udtagelsen: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8514-holdet-til-vm-i-trekantomradet-er-udtaget

Vejle Amts Folkeblad inddrog teksten i denne flotte artikel: https://vafo.dk/artikel/magnus-var-tvunget-v%C3%A6k-fra-vejle-i-seks-%C3%A5r-nu-er-det-spildt-til-geng%C3%A6ld-f%C3%A5r-to-vejlensiske-s%C3%B8stre-fuld-valuta-for-tusindvis-af-kilometre