Her er lidt inspiration til sommeferien næste år! Det er ikke for tidligt: O-løb foregår ofte lidt væk fra alting, så man skal somme tider være lidt på tæerne, hvis man vil finde logi lige i nærheden.

I år har familien været samlet af sted sydpå - Morten, Helle og undertegnede. Hovedvægten lå på to større arrangementer i Slovenien og Tjekkiet, spædet op med lidt almindelig turisteri ind imellem.

OOcup 2023 - Lokve - Slovenien

OOCup23 LavningOOcup foregik i år på hjemmebanen i Slovenien. Terrænerne omkring den lille by Lokve ligger i ca. 1000 meters højde og er præget af karstlandskabet med et væld af markante lavninger. Flere af kortene er ret "sorte" - dvs. med masser af sten og klippeskrænter. Andre områder er lettere genemløbelige. Alle fem dage havde stævneplads samme sted, men to af etaperne foregik lidt længere væk, så der var indsat shuttle-busser med hyppige afgange.

Vi havde prøvet at kontakte det udmærkede hotel Winkler i Lokve allerede i vinters, men fik ikke noget svar, så vi indlogerede os i Solkan, en forstad til Nova Gorika, som ligger lige neden for bjerget. Det giver en 30-40 minutters køretur hver vej, men en del mere by at købe ind i og finde spisesteder i.

OOCup23 E4OOcup har en tradition med at lave nogle såkaldte Ultimate-klasser udover de mange normale aldersklasser. Ultimate-kortene er uden stier, og banelægningen tager hensyn til dette, så strækkene typisk ikke løber parallelt med en sti.
Vi er lidt skøre med disse klasser her i familien, så vi var tilmeldt i H21Ultimate, D50Ultimate og H50Ultimate ("ung med de unge" og alt det der...) Og Helle og jeg kom faktisk igennem alle fem etaper med - skal vi sige... "varierende tidsforbrug". Hvis man klikker på kortudsnttet her, kan man se hele H50Ultimate-banen i Poncala. Det er 4. etape og nok det vildeste af terrænerne.

Morten forvred en ankel efter halvdelen af 4. etape (helt nede i højre hjørne af Poncala-kortet). Det var allerlængst væk fra stævnepladsen, men efter at have kravlet og humpet en halv kilometers vej ned til grusvejen, var han så heldig at få et lift med en lokal familie. Og vi er altså hverken pessimister eller noget - men velforberedte(!) så vi kunne bare tage et par krykker ud af bagagerummet, så den unge mand kunne komme omkring igen ved egen kraft.

OOCup23 StupDer er som sagt også normale klasser, hvor kortene har stier, og hvor aldersopdelingen er mere finkornet. Der er også masser af børn i terrænet, men man må nok retfærdigvis sige, at det typisk vil opleves som lidt sværere end danske baner. Der er en HD10-skygget klasse samt åbne klasser, hvor skygning er tilladt.

OOcup-organisationen er virkeligt erfarne og særdeles kompetente. De er ikke ret mange, men ved, hvad de har med at gøre. Og meget service-mindede: Vi boede i hus med at dansk par, som godt kunne bruge meget lang tid på banen. De var omsider nået frem til mål på en af etaperne med shuttle-busser - længe efter sidste bus. Så triller en bil op med en arrangør, som skulle hente noget markeringsmateriel fra målområdet. Han havde da for resten lige et par klapstole, de kunne sidde i, mens han samlede materiellet ind - og ville de evt. have en øl, mens de ventede? Da vor landsmand forklarer, at han ikke drikker øl, lød den prompte respons: "-Gin and tonic?". Og de fik så i øvrigt ændret deres starttider de sidste etaper, så de kom i skoven som nogen af de første. Hvor tit har man hørt noget tilsvarende i Danmark?

OOCup flytter rundt. Næste år foregår det i Frankrig. Terrænerne vil være anderledes, men jeg kan næsten garantere, at kvaliteten fortsat vil være i top.

Hjemmeside: https://oocup.com/

(Billeder: Fra OOcup's Facebook-side)

Czeck O Tour 2023 - Kokorinsko - Tjekkiet

WCTour23Ligesom vi i Trekantsområdet havde en "Tour" - en serie publikumsløb - i forbindelse med WOC, har man det også i forbindelse med Word Cup-løbene. Kokorinsko-området er meget naturskønt og byder på imponerende sandstensklipper. Touren bød dog i lighed med World Cup'en først på en sprint i byen Ceska Lipa, efterfulgt af tre etaper i skov.

Vi var gået lidt i luksus-mode, så vi havde hotel i Ceska Lipa, så vi kunne heppe på vore landsholdsløbere til sprinten og dagen efter løbe selv. Derefter flyttede vi til en meget lækker hytte/appartment i den lille by Korce, som lå indenfor gå-afstand af stævnepladsen de sidste par dage. Vores 2. etape krævede dog, at vi kørte 3,5 km til nabobyen. I lighed med OOcup var der på en enkelt etape indsat shuttle-bus mellem stævnepladsen og løbsområdet - der var ganske enkelt ingen mulighed for at parkere.

Sprinten var en helt OK affære, men ikke noget særligt. World Cup'en havde bl.a. nogle poster i en borgruin - men den var desværre lukket for os. Men de fleste havde nok også luret fiduserne på storskærmen, så reelt var det måske ikke så stort et tab.

WCTour23 E3Derpå fulgte to gange mellemdistance og en langdistance i skov. Især den anden mellemdistance var virkeligt spændende - landskabet var periodevis ret tredimensionalt. Vi løb i samme terræn som World Cup-løberne, men efter, at de var færdige (klik for større kort). Allerede dagen før var Morten begyndt at liste rundt på store dele af banen, men denne gang gennemførte han - grundigt tapet op.

Selve World Cup'en havde nogle temmeligt udmattende ture. På langdistancen var herrebanen 12,9 km lang med 990 m stigning - jeg var glad for, at H65A ikke var helt så slem: 4,2 km og 240 m stigning. Helle præsterede på langdistancen at placere sig på en tredjeplads! Morten og undertegnede indfandt os på lidt mere ydmyge pladser.

Jeg har ikke samme grad af erfaring med disse Tour-løb, som jeg har med OOcup. Generelt er der en del prestige omkring dem, så kvalitetsniveauet bør være OK. Tjekkerne var helt gode til det.

Hjemmeside, Tour: https://o-tour.cz/en/home/
Hjemmeside, World Cup: https://www.wcup.cz/en/home/ (med bl.a. links til kort for alle etaper)

(Billede: Fra Czech O Tour's hjemmeside)

 

- Jeg håber, at I nu får lyst til at overveje at kombinere sommerferien med O-løb. Vi har haft masser af gode ture - mange af dem til OOcup. Andre i klubben har gode erfaringer med andre løb. Spørg jer for - det er rigtig sjovt.

mvh. Henning

P.S. Kortene har jeg scannet ind, og det er ikke super-pænt. De originale kort havde den forventelige høje trykkekvalitet.